Кметът на Пловдив: Ще ремонтираме ДГ „Елица“ до старта на новата учебна година

Кметът Здравко Димитров и неговите заместници Пламен Райчев и Стефан Стоянов огледаха състоянието на ДГ „Елица“, която бе затворена преди дни заради лошо състояние и неотложна нужда от ремонт.

„Можете сами да видите състоянието на градината. Още тези дни, ако времето позволи, стартираме ремонтните дейности на ДГ „Елица“ в авариен порядък и ви уверявам, че ще ги завършим до началото на новата учебна година, за да може наесен градината да приеме деца“, заяви кметът.

Той уточни, че „Елица“ е била включена в плануваните за ремонт детски градини, за които обаче общинските съветници не гласуваха актуализиране на бюджета на последната сесия.

„За децата и за възрастните жители на Пловдив можете да бъдете сигурни, че администрацията ще направи наистина всичко необходимо, за да осигури добри условия. Не е лошо обаче някои от съветниците да дойдат да видят на място за какво става дума тук“, коментира Здравко Димитров и уточни, че средствата ще бъдат осигурени с вътрешна заповед от общинския бюджет.

Според заместник-кмета по строителство Пламен Райчев ще са необходими около 80 хиляди лева, за да се поправи хидроизолацията на покрива, да се шпакловат и боядисат стените на детското заведения. Той допълни, че още две градини са в подобно състояние и там също ще бъдат отделени средства за ремонт, а общо 7 са детските градини, чийто ремонт е за 800 хиляди лева.

В ДГ „Елица“ има и деца със специални потребности, но те са в другата сграда на градината, стана ясно при инспекцията на кмета. Той каза, че на следващата сесия на Общинския съвет отново ще внесе точката за актуализация на бюджета, за да бъде осигурена необходимата сума за ремонт на детските заведения.

DSC_7459

Pin It on Pinterest