Кметът на Пловдив присъства на откриването на първата фабрика в Европа за биоразградими ядливи чаши Cupffee

Първата фабрика в Европа за биоразградими ядливи чаши Cupffee беше открита в Пловдив днес.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на икономиката Даниела Везиева, кметът Здравко Димитров, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, посланици, чуждестранни гости и инвеститори, бизнес партньори, приятели.

„Изключително горд и щастлив съм, че Пловдив е инкубатор на иновативни и креативни компании от световен мащаб. Cupffee е бих казал „прост“ продукт, който обаче по гениален начин решава един актуален проблем в глобален мащаб: нулеви отпадъци, пестене на биологични ресурси, истински екологична алтернатива на често употребявана опаковка за еднократна употреба и едновременно истинска наслада за потребителите. Това е бъдещето и пример как трябва да се търсят прости, нестандартни, работещи решения на наболелите въпроси на нашето време“, заяви на откриването на фабриката кметът Здравко Димитров.

В своето приветствие министърът на икономиката Даниела Везиева коментира, че когато предприемачеството се срещне с професионализма се получават резултати.

„Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази“, отбеляза тя.

Cupffee е част от зелената революция и носи специално послание към потребителите. Основната цел е да се редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат за повече от 400 години.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. В момента се произвеждат 2.5 млн. чаши месечно, а след пускането на още три производствени линии капацитетът ще се вдигне на 10 милиона месечно.

4

Pin It on Pinterest