Региона

Кметът на Пловдив показа Епископската базилика на председателя на Националното събрание на Република Корея

Делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея г-н Ким Джин-пьо, посети Пловдив.

Тя бе посрещната в Епископската базилика на Филипопол от кмета на Пловдив Костадин Димитров, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Кметът Костадин Димитров посочи, че културата и представянето на архитектурно-историческото наследство по най-добрия начин, са сред основните приоритети на ръководството на Община Пловдив.

Председателят на Националното събрание на Република Корея остана възхитен от мозайките, изложени в Базиликата. Огромно впечатление му направи изображението на пауна с отворената си пищна, многоцветна опашка – олицетворение на райската градина и безсмъртието на душата.

Кметът Костадин Димитров подчерта дългогодишното сътрудничество и приятелски отношения  с Република Корея и припомни, че Пловдив е побратимен с корейския град Тегу.

После гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния театър. Председателят на Националното събрание на Република Корея си направи снимки за спомен пред Община Пловдив.

Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest