Региона

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри подлеза „Модър-Царевец“

Движението през пътната връзка, която свързва двата пловдивски района „Южен“ и „Западен“,  бе пуснато днес в 14 часа след водосвет за здраве.

Освен строителството на пробива под железопътната линия, е реконструирана и разширена и ул. „Модър“, изградени са електрически и ВиК мрежи, тротоари и велоалея. От двете страни на тунела са монтирани асансьори, както и нова светофарна уредба на кръстовището на улиците „Модър“ и „Колхида“. Поставено е и ново улично осветление.

„Благодаря на всички кметове и представители на институции, които са помогнали, за да се случи това съоръжение. Паралелното изпълнение на двата проекта – пробива и строителството на Южния обходен колектор, ни постави пред немалко предизвикателства, които успяхме да преодолеем с диалог. През последните месеци работихме упорито, за да може подлезът „Модър-Царевец“ да бъде отворен възможно най-бързо. Надявам се това да доведе до облекчение на трафика в Пловдив“, посочи кметът Костадин Димитров.

„Щастлив съм да видя този проект в пълната му реализация. Аз вероятно съм един от хората, които помнят историята затова как и кога е започнал. Първоначално той бе изготвен за пътен надлез, но заради възражения от живеещите, през 2006 г. бе променен на подлезно съоръжение“, припомни си началото заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов. Той допълни, че по данни за трафика на ОП „Организация и контрол на транспорта“  за час през кръстовището на Коматевско шосе с бул. „Александър Стамболийски“ преминават до 2000 автомобила.

На събитието присъстваха заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметът Савина Петкова, районни кметове, общински съветници, представители на администрацията и на фирмата-изпълнител.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest