Кметът на Перник проведе среща с ръководството на „Стомана Индъстри“ АД

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и зам.-кметът Мирослав Стоицев се срещнаха представители на ръководството на „Стомана Индъстри“ АД.

По време на срещата бе поставен въпросът за сигналите, които перничани изпращат до общинската администрация за замърсяване на въздуха в кв. „Църква“. Представителите на промишленото предприятие обясниха, че продължават да инвестират в нови инсталации и изграждането на филтри. Кметът Владимиров подчерта, че ще следи проблема със замърсяването на въздуха в града и през идната година ще се инвестира в поставянето на инсталации за следене качеството на атмосферния въздух, за да се вижда в реално време къде са проблемите. Той добави, че е изключително важно качеството на въздуха в Перник да бъде подобрено и усилията за това трябва да бъдат общи – както на администрацията, така и на предприятията.

Тема на разговор бе и желанието на предприятието да назначи служители на позиции електропещар, кранист, кофаджия, разливач, електро- и механошлосер и зидар в Електростоманодобивния цех. Представителите на „Стомана“ обясниха, че от бъдещите си служители ще изискват минимум средно професионално образование, както и съответните квалификации за част от длъжностите, срещу което предлагат и определени социални придобивки, сред които ваучери за храна и служебен транспорт.
Предприятието е стартирало дуално обучение с професионални гимназии от Перник, през което ще преминат 14 ученици. Те ще учат и работят в „Стомана Индъстри“ АД в следващите 2 години, усвоявайки професията електрошлосер.

Pin It on Pinterest