Кметът на Перник: Честит първи учебен ден!

Уважаеми учители, директори, родители!
Скъпи ученици!

15 септември е един от необозначените в календара официални празници на България. Но 15 септември е знакова дата за всеки българин, за когото знанието и духовният напредък са смисъл на човешкото битие. Поколения българи носят в сърцата си 15 септември като големия ден на началото, в който продължаваме да градим своето бъдеще.
Ние носим в себе си още от Възраждането преклонението пред учителя, човекът, който днес изгражда нашето утре. Неговият професионализъм и отдаденост са нашата надежда, вяра и любов. С него прекрачваме магическия праг на знанието, той ни води по безкрайния път на съвършенството. В драматичната многовековна история на България учителят е бил винаги на пиедестала на всенародната признателност. Поклон пред труда ви, скъпи учители!

Училището е пленителният свят на познанието и себепознанието. Тук мечтите се сбъдват, всеки открива своя път, отстоява себе си и открива най-прекрасното нещо на Земята – своята уникалност и неповторимост. Училището е истинският храм на знанието, където се раждат непреходни духовни ценности и идеи за бъдещето. Скъпи ученици, бъдете здрави и любопитни, смели и амбициозни! Вашата дързост ще промени света.

Честит първи учебен ден!

На добър час!

Станислав Владимиров
Кмет на Община Перник

Pin It on Pinterest