Кметът на Община Видин подпомогна талантливи ученици

На среща с директора на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Бисерка Каменова, кметът Огнян Ценков направи лично дарение във връзка с участието на ученици в Европейския младежки музикален фестивал „Силата на песента“.

Събитието ще се проведе от 2 до 4 юни в комплекс „Камчия“, в близост до град Варна и в него ще вземат участие 14 възпитаници и 4 учители от училището по изкуства. Фестивалът ще премине под патронажа на министъра на образованието и науката, а негов организатор е Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика в Република България към Асоциацията на европейските музикални училища.

Бисерка Каменова каза, че не биха могли да осъществят намерението си без помощта на видинския кмет: “Благодарение на дарението Ви нашите възпитаници ще вземат участие в Европейската асамблея, за която се подготвят с голямо усъдие и желание“.

От своя страна Ценков сподели: “Моят личен ангажимент е да подкрепям талантливите деца на Видин. Правя това дарение с поздравления към нашите ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и с пожелание за успех. Сигурен съм, че те ще се представят добре, затова с радост откликвам на тази потребност и съм удовлетворен, че мога да помогна“.

Кметът на Видин прави поредното си месечно дарение вече четвърта година, като подпомага деца и млади хора от Общината в името на благородни и хуманни каузи.

Pin It on Pinterest