Региона

Кметът на община Русе поздрави новоизбрания български патриарх Даниил

Кметът на община Русе Пенчо Милков изпрати поздравителен адрес до новия духовен глава на Българската православна църква патриарх Даниил.

„От мое име и от името на православните християни в Русе имам честта да Ви поздравя и да отправя благопожелания по повод избирането Ви за български патриарх. Вярвам, че под Вашето мъдро и благословено ръководство Българската православна църква ще продължи да се утвърждава като пазител на вярата и духовните ценности на нашия народ. Убеден съм, че ще съумеете да водите с любов и грижа своето паство, да насърчавате единството и да укрепвате духовните устои на българското общество“, се казва в поздравителния адрес.

Кметът на община Русе пожелава на Негово Светейшество здраве, дълголетие и успешна мисия в служба на Бога и Българската православна църква. „Нека всички, които свещенослужат под Ваше ръководство, да намират удовлетворение и радост в своето служение и да допринасят за благото на сънародниците ни“, завършва поздравлението си Пенчо Милков.

На провелия се вчера Патриаршески избирателен църковен събор патриарх Даниил стана четвъртият предстоятел на Българската православна църква след възстановяването на Българската патриаршия. Преди неговата интронизация той беше Видински митрополит.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest