Кметът на Община Ловеч е сред отличените в надпреварата „Кмет на годината 2020“

Корнелия Маринова посвещава наградата на учителите от Ловешка община

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова е сред отличените в надпреварата „Кмет на годината 2020“, организирана традиционно от сайта kmeta.bg. Награждаването стана днес в столицата при спазване на всички противоепидемични мерки и под мотото „Бъдете здрави“.

Кметът Корнелия Маринова е наградена в раздел „Средна община“ за постигнатото в образователна инфраструктура. Грамотата връчи образователният министър Красимир Вълчев, който се обърна към присъстващите кметове.

„Благодарение на вас системата на предучилищното и училищното образование функционира в много добри условия. Не бихме могли да се справим без вас – по отношение на материалната база, организацията и поддържането на дейностите в системата. Впечатляващи са усилията на общините в системата на образованието. Пандемията ни постави пред предизвикателства, голяма част от вас помогнаха за превключването на обучението в електронна среда. Заедно с директорите на училища и детски градини, местните власти трябва да имат тази териториална отговорност да включим ефективно всяко едно дете“, заяви министърът на образованието.

Получавайки наградата, кметът на Ловеч каза:

„ Имаме голямо предизвикателство пред образователната системата, а именно – дистанционното обучение. Искам да благодаря на правителството, на министерството на образование и лично на министър Красимир Вълчев, за това, че усилията продължават, за закупуването на крайни устройства, за можем да финализираме обучението в дигитална среда. Благодаря още за националната програма за изграждане, надстрояване и пристрояване на детски ясли, детски градини и училища. Това дава възможност и на онези училища на двусменно обучение да минат към една смяна, какъвто случай имаме в Ловеч. Не ще и дума, че усилията на администрацията, на директорите и учителите, на родителите и учениците са изключително важни. Аз им благодаря от сърце и посвещавам наградата на учителите от Ловешка община.“

Конкурсът „Кмет на годината“ ще бъде излъчен в ефира на БНТ1 на 30 октомври, петък, от 23:30 часа.

Pin It on Pinterest