Региона

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов награди отбора на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов награди отбора на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, който се класира на първо място в България на Ученическите игри във възрастова група 5-7 клас!

Тържествената церемония се проведе в залата на Общински съвет Кюстендил.

Инж. Атанасов връчи почетен плакет за високи постижения в областта на физическото възпитание и спорта, репродукции на картини на Владимир Димитров- Майстора и цветя на шампионките и техният треньор.

„Първо искам да Ви поздравя, защото това наистина е историческо събитие за нашата община. Над 20 години нямаме отбор, който да е станал шампион в Ученическите игри и да представя Кюстендил и България на Световно първенство. Аз като кмет на Община Кюстендил съм изключително горд с това, което правите и прославяте нашата община, сигурен съм, че и на Световното първенство в Белград ще защитавате герба на Община Кюстендил и ще развеете с гордост българското знаме на финала. Пожелавам Ви успех, вярвам че ще се справите и съм убеден, че следващата ни среща ще е със световната титла. Успех, пазете се от спортни травми, Господ да Ви закриля и ние сме с Вас“, с тези думи инж. Атанасов се обърна към шампионките от ПМГ и техният учител и треньор.

Благодарим Ви момичета, че прославяте Кюстендил: Кристина Цекова, Божидара Стоянова, Габриела Борисова, Димитрия Базовичка, Адел Каменова, Мария Панова, Дария Радославова, Таня Янкова, Божидара Абаджиева, Божидара Григорова, Рая Пенева и Кристина Цекова!

От своя страна треньорът на отбора Кристина Цекова връчи Благодарствено писмо и златен медал на инж. Атанасов и благодари за подкрепата на Община Кюстендил.

„Изказваме нашата благодарност и искрена признателност от името на ПМГ “Проф. Емануил Иванов“ и Волейболен клуб „Велбъжд- Олимпия“ за подкрепата, с която дадохте възможност отборът на ПМГ да представи достойно училището и град Кюстендил на ученическите игри по волейбол.

Благодарим Ви, че бяхте съпричастен и ни оказахте съдействие в такъв важен за нас момент“, се казва в благодарственото писмо.

Отборът на момичетата записа историческа победа и покори първото място в България. Повече от 20 години училище от Кюстендил не е било на първо място в България!

Финалите на държавни ученически игри по волейбол 5-7 клас момичета се играха от 4 юни до 8 юни. ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ се класира на второ място в груповата фаза с една загуба от Димитровград. На полуфинала категорично надигра отбора на град Царево и на финала в тежък двубой надигра отново Димитровград.

Те ще представят България на Световни ученически игри 2025 година през месец април в Белград, Сърбия

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest