Кметът на община Хасково Станислав Дечев към абсолвентите от Медицинския колеж: „ Обичайте Хасково!“

Тържественото дипломиране на Випуск 2019 на филиала на Медицинския колеж в Хасково на Тракийския университет стана в присъствието на ректора на Тракийския университет доц. Добри Ярков, кмета на община Хасково Станислав Дечев, областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, директора на филиала проф. Коста Костов, директори на лечебни заведения, декани на факултети от Тракийския университет, преподаватели и стотици родители.

„За мен е изключителна чест да Ви поздравя по повод дипломирането на Випуск 2019! Преди да изляза пред Вас си спомних за моето дипломиране и трябва да Ви призная, че това е един от най-приятните ми спомени“, призна кметът на Хасково. Станислав Дечев подчерта, че вълнението на абсолвентите, преподавателите и родителите е напълно обяснимо. „Днес поставяте успешен финал на едно нелеко, но избрано от сърце обучение. Защото, да се посветиш на медицината и да избереш да бъдеш полезен на хората, е решение, което показва личната ангажираност на всеки от Вас и заслужава нашето дълбоко уважение!“, подчерта градоначалникът.

„Скъпи абсолвенти, от тук нататък ние ще разчитаме на Вашата компетентност, топли грижи и професионализъм. Знам, че всичко това сте го получили като основа от Вашите преподаватели. От всеки от Вас обаче зависи дали наученото ще бъде приложено в практиката. И ако дори само за миг се разколебаете, не забравяйте клетвата, която давате днес – да се отдадете на грижата за другите!

И не на последно място, останете с топли чувства към Хасково, обичайте нашия град и не забравяйте, че Вие с Вашата младост и дързост, сте най-голямото богатство на Хасково! Пожелавам Ви преди всичко да бъдете здрави, да бъдете всеотдайни и да запазите своята чувствителност и състрадателност!“, каза още Станислав Дечев.

Pin It on Pinterest