Региона

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев официално встъпи в длъжност

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев официално встъпи в длъжност. Той положи клетва на свикано от областния управител Мария Димова тържествено първо заседание на Общински съвет 2023 – 2027 г. заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места в общината. 

„Благодаря на всички благоевградчани, които ми дадоха доверието си. Приемам това служение със смирение и заставам пред вас със съзнанието за високатаотговорност, която ми възложиха моите съграждани, за надеждите и високите очаквания към мен да дадем силен старт на развитието на общината. За мен Благоевград е кауза“,  бяха първите думи на Методи Байкушев като кмет на Благоевград. 

Той отбеляза, че ще бъде честен и отговорен кмет и ще работи за интересите на жителите на общината, на които обеща открито управление, постоянен диалог с благоевградчани при решаване на важните проблеми, повишаване на гражданската активност и солидарност,привличане към управленските решения на гилдиите, неправителствените организации и синдикатите. 

„Ключов мой приоритет и личен ангажимент през следващите четири години ще бъде повишаването на качеството на образованието в община Благоевград, за да имат по-добро бъдеще нашите деца. Здравеопазването, привличането на инвеститори, съвременната градска среда, чистотата, управлението на отпадъците и създаването на подходящи условия за хората в неравностойно положение“, каза в първото си обръщение кметът. 

Той обяви, че е силно мотивиран да работи в диалог и партньорство с Общинския съвет и призова новоизбраните общински съветници големият диалог за Благоевград да се води в местния парламент, заедно да работят прозрачно, отговорно и в интерес на избирателите, да саконструктивни, когато обсъждат проблемите, да спорят, да преговарят, но да намират бързи и ефективни решения.

„Вярвам, че с таланта и трудолюбието на благоевградчани, с любовта ни към града, с ясна визия и силни реформи ще преведем успешно Благоевград през новите предизвикателства и ще го превърнем в модерен, динамичен, благоденстващ център на Югозападна България“, каза кметът на Благоевград Методи Байкушев. 

Той прие символичния ключ на Община Благоевградот Мария Петрова, зам.-кмет по икономика, финанси и европейски проекти.

„Нека покажем, че в дух на разбирателство местната и държавната власт могат да работят в синхрон в името на развитието на общината“, каза Мария Димова.

Тържествено приветствие към кмета и общинските съветници отправи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

По традиция първото заседание на ОбС – Благоевград бе открито от Захарин Хаджийски – най-възрастният общински съветник.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest