Кметът на Ловеч участва в празника на село Скобелево

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова участва в тържество в село Скобелево за техния традиционен празник в Деня на България  – Съединението.

Тя бе посрещната от новия кметски наместник Сузана Янчева в центъра на селото, където се бяха събрали жителите.

„Скобелево достойно присъства в нашата героичната летопис, защото носи името на генерал Скобелев, начертал плана и освободил Ловеч през 1877 г. Пет български села носят това славно име, те са в областите Ловеч, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Хасково. В Ловеч имаме улица с неговото име. Като че ли духът на Белия генерал бди над цяла България. Но само в нашето село Скобелево се събираме на празник за Съединението. Защото вярваме в силата на обединените усилия и общата цел“, изтъкна кметът Корнелия Маринова. Тя пожела на новото местно ръководство да бъде близо до хората, до техните радости и тревоги.

От своя страна  кметският наместник Сузана Янчева изтъкна: „Имаме хъс и ентусиазъм, имаме желание за работа, обичаме родния си край и вярвам, че тепърва ще показваме положителни резултати, които са в интерес на жителите на с. Скобелево. Благодаря Ви за подкрепата, която ми показвате всеки ден. Вие сте тези, които придавате смисъл на усилията, които полагаме като местна власт за просперитета и промяната в селото ни.“

Официалните лица, между които кметът Корнелия Маринова и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, поднесоха цветя и венци на мемориала с имената на загиналите местни мъже във войните.
В художествена програма участваха местни таланти, група от НЧ „Бяла Анаста – 2016“ – гр. Ловеч,  и народните певци Калин Кирилов и Младен Митков. Празникът завърши с народни хора на площада.

Pin It on Pinterest