Региона

Кметът на Ловеч поздрави Техническия колеж за новата учебна година

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 18.09.2023 г. колектива на Техническия колеж за началото на новата учебна година.

В зала „Аула“ се събра целият състав на единственото за града висше учебно заведение, което е в структурата на Техническия университет в Габрово.

„За мен е особено удоволствие да бъда за поредна година с вас на този ден. Този празник е пълен с много очаквания. Поздравления за добрата съвместна работа с бизнеса. Да вървиш напред е едно от най-важните неща в живота на всеки човек.На добър час на първокурсниците и успех на всички!“. Това каза кметът Корнелия Маринова и подари на директора на колежа доц. д-р инж. Никола Драганов плакет „С най-добри пожелания“.

Церемонията започна с внасяне на знамето на колежа и изслушване на химна на Република България и химна на студентите.  Тържествено слово произнесе доц. д-р инж. Никола Драганов, в което очерта задачите през новата учебна година. От тази година се въвежда гъвкав режим на обучение, което позволява на студенти да учат и работят. В международен план колежът има договори по европейски програми като „Еразъм“ и системите за трансфер на студенти за провеждане на стажове в чужбина.

„Благодаря на първокурсниците, че намерихте сили и кураж да изберете нашия колеж, това е една много добра инвестиция“, каза доц. д-р инж. Никола Драганов.

Гост на тържеството беше и областният управител Виктор Стойчев. Отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет и поръси присъстващите със светена вода за здраве и просперитет.

Тази година колежът има 34 първокурсници, а от създаването през 1989 г. досега тук са се дипломирали над 2150 студенти. Обучението на студентите е с продължителност шест семестъра (три години). Учебният  процес  на  всички  специалности   завършва  със защита на дипломна работа в рамките на шестия семестър на  обучението. Завършилите Технически колеж – Ловеч могат да продължат  образоването си  в степен „магистър”.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest