Кметът на Ловеч поздрави проф. д-р Никола Владов за удостояването му с орден „Стара планина“

Специален поздравителен адрес до проф. д-р Никола Владов по повод удостояването му с най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“ изпрати кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Проф. д-р Никола Владов – ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия във ВМА бе награден от президента на РБългария с орден „Стара планина“ I степен с мечове за заслугите му за развитието на медицинската наука и за цялостен принос в областта на военномедицинското дело.

В поздравителни адрес се казва: „За мен е чест и удоволствие да поднеса от името на ръководството на Община Ловеч и лично от свое име, най-искрени поздравления за Вашия успех – удостояването Ви с най-голямото държавно отличие – орден „Стара планина“.

Получаването на такова отличие със сигурност е повод за житейска равносметка. При Вас тя бележи една изключително успешна и богата кариера.

В днешните трудни времена, времена на кризи и предизвикателства, пред които е изправена не само страната ни, но и целия свят, все по-значима е ролята на хора като Вас – хора с богат опит, житейска мъдрост, човешка деликатност и практически знания“.

Проф. д-р Никола Владов има огромен принос в развитието на науката и практиката в сферата на коремната хирургия, за усъвършенстване и въвеждане у нас на нови медицински методи, за популяризиране дейността и издигане престижа на здравните органи от Министерството на отбраната в страната и чужбина.

Проф. д-р Никола Николов Владов е лекар, специалист по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. 

Роден е на 19 октомври 1960 г. в Ловеч, почетен гражданин на Ловеч от 29 март 2017 г.

Pin It on Pinterest