Кметът на Ловеч поздрави проф. д-р Никола Владов по повод рождения ден

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и ръководството на  общината поздравиха на 19 октомври проф. д-р Никола Владов (61 г.) по повод неговия рожден ден.

В поздравителния адрес до почетния гражданин на Ловеч се казва: „Гордост и  привилегия е да сте наш съгражданин, като продължавате славата на една известна лекарска фамилия. Ловеч се гордее със своето лекарско съсловие, с неговата нравственост и всеотдайност. Това е особено силна черта, особено  през настоящата пандемична криза. Вашият рожден ден съвпада с Деня на българския лекар и празника на светеца Иван Рилски, закрилник и покровител на медиците. Това съвпадение на личния с обществения празник е показателно за Вашата мисия. Нека усмивката и спокойствието винаги Ви съпътстват и да вдъхват надежда на хората.“

Припомнят се заслугите на д-р Владов в развитието на науката и практиката в сферата на коремната хирургия и трансплантацията. Той е носител на орден „Стара планина” I степен, без лента, с мечове.

Проф. д-р Никола Николов Владов е лекар, специалист по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. Роден е на 19 октомври 1960 г. в Ловеч, почетен гражданин на Ловеч от 29 март 2017 г.

Pin It on Pinterest