Кметът на Ловеч Корнелия Маринова връчи на Ицхак Финци плакет „С най-добри пожелания“

Актьорът Ицхак Финци беше приет на 10 юли следобед от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и двамата проведоха разговор за бъдещи изяви на госта през есента. Като знак за големите заслуги на актьора към българската култура кметът му връчи плакет „С най-добри пожелания“.  С него удостояваме личности, които движат културния процес и носят на зрителите радост и надежда, каза Корнелия Маринова. През есента ловешката публика ще има възможност да види авторския спектакъл на Ицхак Финци „Лични истории, на пианото – авторът“.

Тези дни известният актьор е гост на Ловеч заради провеждащия кинофестивал „Филмирай 2“ (9 -11 юли). 

Вчера пред избрана публика актьорът изрече една от най-известните си филмови реплики от „Преброяване на дивите зайци“: 

– Хубав край, хубави хора!

Последваха бурни ръкопляскания. Това стана в Регионалната билиотека „Проф. Беньо Цонев“,  където гостът прочете откъси от книгата Budapest Noir на Вилмош Кондор. Там той бе посрещнат от заместник-кмета на Община Ловеч Даниел Колев. 

По-късно бе показан и едноименният филм по книгата, прожекцията бе на площада пред Ловчанско читалище.

Поради дъждовната прогноза тази вечер, сряда, прожекцията на филма „Да обичаш Винсент“ (Великобритания, Полша, анимация за възрастни), ще е в салона на читалището от 21.00 часа. 

На 11 юли, четвъртък, е последният филм „Решение за ликвидиране“ (Русия, военен екшън), прожекцията е на открито от 21.00 часа.

Pin It on Pinterest