Региона

Кметът на Ловеч към учениците на Механото: Не случайно дойдох при вас

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави Професионалната гимназия по механоелектротехника по повод първия учебен ден – 15 септември 2023 г.

„Избрах не случайно да дойда при вас, защото това е едно реновирана училищна сграда, със СТЕМ център, със страхотни партньори в лицето на VOSS Automotive. Училище, което подготвя младите хора за живота.“

Сред гостите бяха Румен Бахов, началник на отдел в РУО, Красимира Стоянов, председател на Обществения съвет на ПГМЕТ, представител на фирмата ВОСС и други.

Директорът на гимназията Миглена Ганчева също поздрави колектива и представи класните ръководители на двете нови паралелки.

Архимандрит Викентий извърши водосвет за здраве и просперитет на училище през новата учебна година. В тържеството участва и Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рошашки.

Гимназията получи поздравителни адреси от кмета Корнелия Маринова, от заместник- министъра на труда и социалната политика Мая Василева, от д-р Иваничка Буровска – началник на РУО, както и от началника на Военно окръжие Ловеч – подполковник Красимир Костов.

В Професионална гимназия по механоелекротехника предстои откриване на виртуална лаборатория, осъществена с финансовата подкрепа на „Ханс Херман ВОСС“. Учениците имат възможност да участват в проект по програма „Еразъм“ с партньори от Австрия. Предвижда се и разширяване и надграждане на STEM центъра, с два нови, модерно оборудвани кабинета. А благодарение на „VOSS Automotive България“ гимназията ще продължи да се развива в областта на дуалното обучение, като дава шанс на гимназистите едновременно да изучават теорията на избраната от тях професия и да практикуват наученото в сферата на професията си.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest