Кметът на Кърджали с информация за въведените мерки във връзка със започващия свещен месец Рамазан

Започна свещеният месец Рамазан.

Джамиите тази година остават затворени. От главното мюфтийство призоваха молитвите да се изпълняват вкъщи и да не се раздава храна. В същото време със заповед на здравния министър от тази нощ границата с Турция е затворена изцяло.

В Кърджали още от началото на кризата сме въвели ограничения, включително и за джамиите. Направихме среща с всички мюфтии, всички джамии са затворени. Всички са запознати с това, че не трябва да идват в джамиите.
Обясних, че в малките населени места има организация за ограничаване на движението на населението. Органите на реда ще следят и дали хората се събират. Това заяви, тази сутрин по време на включване на живо по NOVA телевизия от Кърджали, кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

Той подчерта, че има много точна справка и организация за хората, които идват от Турция. По думите му от началото на карантинния период досега 161 души са пристигнали от Турция. Само през последната седмица броят на пристигналите е около 60 души, пристигнали с 3 автобуса. Общо пристигнали от всички държави са 1096 души, които водим на отчет.

По данни на РЗИ:
Хора поставени под карантина в област Кърджали – 530.
На над 1000 души карантината вече е изтекла.
В Кърджали има 13 случая на коронавирус, всички имат епидемиологична връзка, освен един.

Pin It on Pinterest