Региона

Кметът на Кърджали иска улеснения на пътуващите през Маказа

Кметът на община Кърджали изпрати до своя колега Йоанис Гаранис, кмет на гръцката  община Комотини писмо във връзка с образуване на задръствания на светофара на пътя Маказа-Нимфея.

Повод за писмото са получаваните през летния сезон многобройни сигнали от кърджалийци, пътуващи към туристически дестинации в Гърция, относно  продължителното чакане за преминаване през това кръстовище.

Във връзка с увеличения трафик по време на летния туристически сезон по пътя „Маказа-Нимфея“ и вследствие на натоварената средноденонощна интензивност на автомобилното движение в двете посоки се образуват задръствания на светофара след  ГКПП “Маказа-Нимфея“ в посока България – автомагистралаА2 /Egnatia Odos/.

„С оглед на това моля да разгледате възможността за увеличаване на времетраенето на зелената светлина на светофарната уредба в двете посоки на пътя ГКПП “Маказа-Нимфея“  връзка с автомагистрала А2 /Egnatia Odos/. Считаме, че това ще облекчи трафика и ще подобри пътуването на туристи и жители“, пише в писмото кметът на Кърджали.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest