Кметът на Хасково връчи Дипломи за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства

Кметът на община Хасково Станислав Дечев връчи днес Дипломи за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства на изтъкнати хасковски творци, присъдени им от Десетия световен шампионат по фолклор „ World Folk 2020“.

Градоначалникът благодари на диригента на Женски хор при Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ Тонка Колева, на художествения ръководител на Йоан Захариев и Симона Захариева към ДГ № 15 „Слънце“ Фанка Койнарова и на художествения ръководител на Теодора Евтимова и Михаил Евтимов при ШНП “Зора-Зорничка“ към НЧ“Зора-1982“ Хасково Иванка Топузова. „В едно нелеко време Вие успяхте да популяризирате на световната сцена българското фолклорно наследство и да покажете, че талантливите български деца и изпълнители творят дори и в условията на световна пандемия. Благодаря Ви за приятната изненада, която ни поднесохте, защото за Вашето звездно представяне община Хасково беше информирана лично от президента на Европейската асоциация на фолклорните фестивали Калоян Николов. Това е изключително признание за Вашия труд и за уникалните таланти на Хасково, които Вие откривате и развивате“, каза Станислав Дечев.

Десетия световен шампионат по фолклор „ World Folk 2020“ е част от Музикални празници „Euro Folk“. Тази година в него са участвали над 100 колектива и индивидуални изпълнители.

Pin It on Pinterest