Кметът на Хасково подкрепи кампанията „Да! За живот!“

Днес той се срещна с доброволците от БЧК Хасково и получи от тях донорска карта. „Кампанията, която инициира Министерството на здравеопазването, съвместно с БЧК, е изключително важна.

Подкрепям каузата „Да! За живот!“ и апелирам всички жители на общината да подходят отговорно към този проблем“, каза кметът Станислав Дечев. В кампанията се включиха и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и заместник-кметът Динко Тенев.

Липсата на донори на органи, не само у нас, но и в световен мащаб, е сериозен проблем. Затова в рамките на кампанията „Да! За живот!“ пилотно са отпечатани 50 хиляди донорски карти, които ще бъдат раздадени най-напред в областните градове. Попълването на картата изразява съгласието на човека да бъде донор на органи в случай на настъпване на мозъчна смърт. Донорската карта информира семейството и близките за волята на човека. Крайното решение е на близките, каквото е и законовото изискване, уточняват от Министерството на здравеопазването.

Кметът на Хасково поздрави доброволците за тяхната инициатива и подчерта, че община Хасково е отворена за тях и благородната им кауза. Утре младите хора ще посетят административната сграда на община Хасково и ще раздават донорски карти на служителите.

Pin It on Pinterest