Кметът на Хасково: Днес е време за избори. Моят избор е България!

Хасково отбеляза тържествено Националния празник 3 март.


Тържествата започнаха с ритуал по издигане на националното знаме пред сградата на община Хасково. Строят прие началникът на щаба на Военно формирование 52 740 майор Георги Георгиев, командващ ритуала – капитан Захари Генев.
Стотици жители и гости на Хасково дойдоха на централния площад „Свобода“ , за да празнуват заедно деня на Освобождението. Пред паметника на Незнайния войн химна на България изпя солистът на Държавна опера Стара Загора Александър Марулев.
Венци и цветя на признателност пред героите на България поднесоха кметът на Хасково Станислав Дечев, народни представители от Хасковски регион, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, военнослужещи, представители на политически партии, патриотични организации, стотици граждани и много деца.
„На 3 март най-често произнасяните думи са България, Родина, майка. На този ден по площадите се вият кръшни хора и се пеят песни за героите… Но тази година не е така. И този факт е колкото тъжен, толкова и поучителен. Защото за една година светът ни се преобърна. Изгубихме много близки хора, животът ни и днес остава застрашен от един жесток враг. Противник, който не виждаме. Но вече знаем, че можем да го победим. И ще го направим! За да се хванем отново за ръце и без страх да продължим живота си“, каза в словото си кметът Станислав Дечев. „Ако някой от Вас очаква, че днес, на 3 март, ще говоря за политика, то аз ще го разочаровам. Защото днес – аз искам да говорим за избори. И всеки от нас да каже честно пред себе си какво избира. Аз ще ви кажа първи – моят избор е България!“, категоричен е градоначалникът на Хасково Станислав Дечев.

Pin It on Pinterest