Кметът на Благоевград откри обновената база на Трето ОУ „Димитър Талев“

В Благоевград  днес се състоя официална церемония по откриване на изцяло обновената материално- техническа база на Трето ОУ „Димитър Талев“.

Кметът инж. Румен Томов, заедно с училищния директор Михаил Спасов и управителя на фирмата изпълнител на проекта Радослав Костов прерязаха лентата и откриха обновената и модернизирана база.

,, Горд и щастлив съм, че имам възможността да открия обновената база на Трето ОУ „Димитър Талев“. Това е моето родно училище. Скъпи учители и ученици, пожелавам Ви да бъдете щастливи, постигайте успехи и бъдете радостни, че преподавате и учите точно тук! Бъдете здрави!“, каза в приветственото си слово кметът Томов. Отслужен бе тържествен водосвет от свещеници от храм ,, Въведение Богородично“ – Благоевград. Официални гости на церемонията бяха заместник- кметът по ,,Икономика и финанси“- Ясен Попвасилев, Мария Стойнева –секретар на Община Благоевград, омбудсманът доц. Валентин Василев и представител на фирмaтa изпълнител. 

В рамките на проекта са извършени дейности като: обновяване и модернизация на материално-техническата база в училището, като е подменена изцяло отоплителната инсталация, боядисани са класните стаи, коридорите и стълбищните клетки, ремонтирани са санитарните помещения. Извършен е ремонт на сградната и дворната канализация и е обновена настилката на игрището за тенис. Ремонтирана и възстановена е пожаро-известителната система в училището. Осигурен е достъп до сградата и всички етажи на хора с увреждания. Доставени са мултимедийни проектори и компютри.

Pin It on Pinterest