Кметът на Асеновград проведе консултации за изборите с политическите партии

Постигнат е консенсус за СИК.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев проведе консултации с представители на всички политически сили в града. Пред присъстващите той поясни, че поканата за мероприятието е изпратена до всички парламентарно представени партии и коалиции в 44-тото Народно събрание на България, както и до коалицията, която е избрана с нейната кандидатска листа за членове на Европейския парламент от страната, но непарламентарно представена.

Представена е справка за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) по видове. Участниците в консултациите бяха уведомени, че на база Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, към фаза III, съгласно решение №91/03.02.2021 г. на Министерски съвет (МС) за допълнение на Плана, са включени лицата, които са пряко ангажирани с организацията и произвеждането на изборите.

Консултациите в Асеновград преминаха в диалог и бе постигнат консенсус между всички политически сили. Броят на членовете и председателските места на СИК за асеновградска община са разпределени, както следва:

  1. ПП „ГЕРБ“ – 230
  2. Коалиция „БСП за България“ – 174
  3. Коалиция „Демократична България –Обединение – 12
  4. ПП „Движение за права и свободи“ – 103
  5. Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ – 103
  6. ПП „Воля“ – 103

Pin It on Pinterest