Кметът на Асеновград: Нека независимото българско сърце бие свободно, където и да се намирате!

До жителите на
община Асеновград

Честит Ден на независимостта, скъпи съграждани!
           

На днешния ден се прекланяме пред подвига на героите, саможертвали се в името на България. Точно преди 113 години на 22-ри септември, тържествен звън на камбани е белязал деня на българската независимост. Днес, България отново празнува. Нека почувстваме и повярваме в силата на независимостта и свободата си. Да бъдем отговорни и достойни наследници на нашите деди.

Желая на всички Вас оптимизъм и вяра! България е част от голямото европейско семейство и благодарение на това, можем да пътуваме и да посещаваме непознати места. Да се срещаме с интересни и различни хора. Да изказваме свободно мнението си. Да бъдем независими да изразяваме волята си и да се борим за мечтите си.

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за своя културен и икономически напредък. В това направление нищо не бива да спъва България. Нищо не трябва да пречи за преуспяването й.“ Тези слова, изречени от Фердинанд I в Манифеста на Независимостта от 22.09.1098 г., до днес звучат тихичко в мислите на всеки българин. В празничния ден да си пожелаем да бъдем винаги единни и да се подкрепяме. Да защитаваме и отстояваме независимите български ценности и да ги предаваме на бъдещите поколения. Гордейте се с историята на България и следвайте завещаните ни идеали. Нека независимото българско сърце бие свободно, в която и част на света да се намирате!

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград
                                                                           22.09.2021 г.

Pin It on Pinterest