Кметът на Асеновград: Нека духът на Съединението ни дари със сила, надежда и вяра

До жителите на
община Асеновград

Уважаеми съграждани,

Днес отбелязваме една от най-великите дати от българската история. На днешния ден нашите прадеди са дръзнали да обявят Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 6-ти септември 1885 г.българският народ отново доказва своето родолюбие, храброст и величие. Така, един смел народ от Балканите приковава вниманието на целия свят.
В съвремието девизът, изписан на герба на Българи – „Съединението прави силата“- е по-актуален от всякога. Днес, пандемията от COVID-19 ни принуждава да бъдем физически далеч един от друг, но всъщност ни обединява. Вярвам, че това послание носи всеки един от нас в сърцето си, съхранявайки предавайки на бъдещите поколения любовта към дома и признателността към делата на нашите предци. Прекланям се пред величието на всички храбри българи, жертвали своя живот в името на Родината!
За мен е чест да отправя пожеланията си към Вас, именно в деня на българското обединение, когато в мислите и съзнанието ни гордо и патриотично отекват думите от националния девиз на България. Желая Ви здраве, воля и сплотеност, за да вървим заедно по пътя към европейското бъдеще на страната ни. Нека бъдем достойни граждани на своето време, а духът на Съединението да ни дари със сила, надежда и вяра, че можем да продължим напред!

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград 06.09.2021г.

Pin It on Pinterest