Региона

Кметът Коцев пред посланика на Румъния: Работим за гъвкава администрация, модерен град и икономически развит регион

Работим за гъвкава администрация, модерен град и икономически развит регион.

Дългосрочната ни визия е да създадем и приложим стратегия за Варна, която да гарантира качествено образование, стабилна бизнес среда и естетически издържана градска среда. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев на среща с посланика на Република Румъния Н. Пр. Бръндуша Йоана Предеску.   

От визията до инвестиционните възможности в града, всичко се нуждае от промени, изтъкна кметът. За целта екипът на Общината се е заел първо да създаде надеждна, гъвкава и добре работеща администрация, чрез която да се установи и по-здрава връзка с жителите на Варна, допълни той. Пътищата, инфраструктурата и презастрояването също са сред основните предизвикателства в управлението на града, посочи Коцев. Той подчерта, че негови приоритети са за повече зелени пространства и паркове, по-атрактивна бизнес среда, разнообразие на работни места и оформяне на конкурентни икономически зони, без да се компрометира туристическия профил на града. Трябва да се използват логистичните предимства на града, изтъкна Коцев и добави, че до морската столица има изграден достъп по въздух, суша и море.

Поддържаме активен и добър диалог с институциите, държавата и бизнеса, за да осъществим тези наши цели, заключи каза той. 

На срещата от българска страна присъства и заместник-кметът по социалните дейности и здравеопазването Снежана Апостолова, която сподели от своя страна, че Варна предлага най-много и качествени  социални услуга в страната. На територията на региона работят 60 социални услуги, 42 от които са общински, подчерта заместник-кметът.

Н. Пр. посланик Предеску пък сподели, че има желание да се задълбочат отношенията и съвместните дейности между двете страни. В Румъния също има отлични възможности за селски туризъм и условия за добра почивка, посочи Предеску и отправи покана, българите да посещават по-често северната ни съседка.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest