Кметът Фандъкова посети обновения блок в район „Искър“

Приключи цялостното саниране на блок 125 в кв.”Дружба” 1, район „Искър“. По покана на етажната собственост кметът на София Йорданка Фандъкова посети обновения жилищен блок и се срещна с гражданите.

На срещата присъстваха и председателят на комисията по околна среда към Столичен общински съвет Лорита Радева и кметът на района Ивайло Цеков.

Четиринадесет етажният блок, в който живеят над 80 домакинства, е саниран изцяло, изпълнени са мерки за енергийна ефективност по националната Програма за енергийна ефективност. Обновена е изцяло фасадата. Във входното фоайе е направен кът с книги, където всеки може да вземе да прочете книга и да остави друга. Монтирано е и ново осветление и видеонаблюдение.

Кметът Фандъкова поздрави хората за реализирания проект, което са постигнали заедно, с общи усилия и са допринесли за подобряване на градската среда. Задачата на общината е да подкрепя и инвестира.

Градинката пред блока е обновена, засадени са цветя, храсти и са поставени кашпи по програма „Зелена София” на Столичната община. В междублоковото пространство има детска площадка и спортно игрище по програма на Столичната община за изграждане на спортни съоръжения.

В район „Искър“ са санирани 10 жилищни блока, а на два в момента се изпълняват мерки за енергийна ефективност по националната програма.

Pin It on Pinterest