Региона

Кметът Добрин Добрев се срещна с вицепрезидентите на КНСБ Тодор Капитанов и Огнян Атанасов

Кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна днес с вицепрезидентите на КНСБ Тодор Капитанов и Огнян Атанасов.

Посещението им в Разград бе част от кампанията на синдиката „По-високи доходи с твоя синдикат“.

Увеличението на минималната работна заплата и начина, по който се отразява това на средната работна заплата, бе сред темите на дискусията между градоначалника и профсъюзните лидери. Г-н Добрев изрази мнение, че минималната заплата трябва да гарантира нормално качество на живот и не би следвало да е обвързана със средната работна заплата. Той увери, че Община Разград е сред общините, които още в началото на годината в бюджета си са заложили увеличението на минималната заплата.

В отговор на въпрос на синдикалистите кметът увери, че скоро ще се проведе заседание на Съвет за тристранно сътрудничество в общината.

Вицепрезидентите на КНСБ се интересуваха и дали в Разград е подписан Колективен трудов договор в областта на училищното здравеопазване. Кметът Добрин Добрев съобщи, че КТД в училищното здравеопазване е подписан преди около 2 месеца и е със срок 2 години.

Кметът и синдикалистите се обединиха около становището, че сред основните проблеми за икономиката в общината е липсата на кадри, затова вече е в региона има внос на работна ръка в някои предприятия от други държави.

В срещата участва и регионалният координатор на КНСБ в Разградска област Грациела Ранкова.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest