Региона

Кметът Димитър Николов разпореди мерки за сигурност и безопасност по време на първия учебен ден

Кметът Димитър Николов разпореди да бъдат предприети необходимите действия от отговорните органи, за да се избегнат инциденти по време на първия учебен ден.

Това стана на работна среща с представители на полицията, общинската служба „Управления при кризи обществен ред и сигурност“ и общинския отдел „Безопасност и организация на движението“. В срещата участва и зам.-кметът по образование здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева.

„Безопасността на децата е наш най-голям приоритет. Затова призовавам всички, които имат отношение към първия учебен ден, да съблюдават стриктно спазването на правилата за безопасност и да не допускат инциденти.“, каза кметът Николов.

По време на работната среща бяха набелязани конкретни мерки, които да се изпълняват в началото на учебната година. От полицията ще организират акции за предотвратяване разпространението на наркотични вещества в районите на учебните заведения. Засилен контрол ще се извършва на движението по пътищата при пешеходните пътеки, където пресичат много деца.

Съвместно с РЗИ ще се правят проверки за тютюнопушене в районите около училищата. Инспекции ще се извършат и на търговските обекти за продажба на алкохол и цигари.

По нареждане на Димитър Николов ще се направи обстойна проверка на пътните знаци и маркировката по улиците, с което да се повиши безопасността на движението край училищата в Бургас.

След началото на учебната година предстои среща с родители, на която ще им бъдат разяснени насоките, по които трябва да се работи за осигуряването на безопасна среда за децата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest