Кметът Дечев: Благодаря на всички, които вече трети ден работят без почивка за снегопочистването на Хасково

Три фирми отговарят за почистването на Хасково: „Екопрогрес“, „Атастрой“ и „Грийн Партнърс“.

240 човека работят вече трети ден от началото на снеговалежа без почивка. „Искам да благодаря на тези хора, които и сега не спират да работят за осигуряване на нормалното придвижване на хората. През почивните дни, когато ние и децата ни се радвахме на снега от домовете си, тези служители от трите фирми без почивка и с много лични лишения, осигуриха нормални условия за придвижване в Хасково. Благодаря и на гражданите за проявеното разбиране и за активността им при подаване на сигнали за пропуски в нашата работа“. Това заяви днес #кметът Станислав Дечев.

Той уточни, че градът е разделен на райони и всяка от фирмите отговаря за почистването на различни участъци. За почистването и обработването на #пътни #платна и #пешеходни #зони през последните два дни в Хасково са изразходвани над 150 тона сол и 50 тона пясък. 20 машини на снегопочистващата фирма „Атастрой“ работиха на терен като 26 техни шофьори бяха на непрекъснат денонощен график. Цялата налична техника на общинската фирма „Екопрогрес“ е включена в дейностите по снегопочистване. 120 служители на предприятието работят за снегопочистването на улиците и на пешеходните зони. „Грийн партнърс“ работи на терен с над 90 човека и четири камиона за опесъчаване. Много от дейностите се извършват на ръка и без препарати, защото централната градска част не може да бъде обработвана с препарати.

Всички сигнали, подадени от граждани на дежурния телефон в община Хасково 038 66 41 66 са отработени. Днес работата продължава по кварталите и вилните зони. „Анализираме работата си и със сигурност имаме пропуски, които се стараем своевременно да отстраняваме. Всички, които работят на терен се справиха много добре като синхрон на действията и като отбор. Но въпреки това, там където имаме пропуски, ще направим всичко възможно при следващи случаи да не се повтарят“, обобщи кметът Станислав Дечев.

Pin It on Pinterest