Кметът д-р Емил Караиванов: Автобусна линия № 6 обслужва асеновградчани по разписание

Без редуциране на графика продължава изпълнението на линия №6 по схемата на градския автобусен транспорт в Асеновград.

Междувременно, като най-нова линия по транспортната схема на града, тя е в режим на едномесечен мониторинг. „Целта ни е да установим прецизно каква е натовареността й, за да бъде оптимално полезна за гражданите, без да е икономически неефективна. Това съм разпоредил и очаквам резултат до 30 дни, в което време ежедневно се следи натовареността на линията с пътуващи асеновградчани”, коментира кметът д-р Емил Караиванов.

Линия № 6 получи възлагане от страна на Oбщината преди малко повече от месец в пакет с линия №1 по схемата на градския транспорт на Асеновград. Шестицата е най-новата градска линия и стана факт като услуга след писмено настояване на жители на квартал „Баделема”. Скоро след това обаче фирмата- превозвач като страна по договора самоволно е редуцирала дневните си курсове с мотива, че няма пътникопоток и линията е икономически нерентабилна. Последва проверка от страна на Общината, както и бяха поискани писмени обяснения за допуснатото нарушение от превозвача.

„Като реакцията от страна на Общината, фирмата изпълнител вече има отправено предупреждение за недопускане на подобни самоинициативни действия. Ако се установи рязко и трайно намаляване на дневния пътникопоток, Общината ще обсъди вариант за редуциране на графика, но няма да оставим нуждаещият се квартал от обществен превоз, още повече, че по договор фирмата подлежи и на санкции, ако се отклони от графика”, категоричен е още д-р Караиванов.

За удобство на асеновградчани публикуваме и точния актуален график на линия № 6 от градския транспорт. Евентуални промени в него е възможно да има след приключване на едномесечния мониторинг върху ползването на линията. За нередности в услугата асеновградчани могат да подават сигнали по всяка време с имейл или обаждане до Общината.

Pin It on Pinterest