Региона

Кметът Благомир Коцев обсъди развитието на туризма с посланика на Унгария

Кметът на Варна Благомир Коцев обсъди развитието на туризма в града на среща с посланика на Унгария в България Н. Пр. Миклош Борош.

Дипломатът бе придружен от Чаба Балог – консул на Унгария и Йордан Йорданов – почетен консул във Варна.

Черноморието ни притежава голям потенциал за развитие във всички сфери, а туризмът в България може да предложи на чуждестранните ни гости истински незабравими преживявания. Стараем се да направим най-многолюдния сезон атрактивен и интересен, както и да предложим качествени услуги, подчерта по време на разговорите кметът Коцев.

По думите му кметовете на редица черноморски общини са обединени в искането си пред държавата, да бъде изградена в най-скоро време автомагистрала „Черно море“. Създаването на крайбрежна сухопътна връзка между морските градове ще осигури нови възможности за пътуване, туризъм, бизнес и икономическо развитие, изтъкна кметът. Според него, северните брегове на България също носят особено очарование за туристите, със своята естествена красота, диви плажове и автентична атмосфера.

В разговорите кметът Коцев сподели още, че екипът му е насочил усилия за  разработването на качествена, дългосрочна концепция за Варна, която да гарантира напредък за града във всички сфери и да го превърне в желан и  добър дом за хората. Липсата на устойчиво планиране за развитието на региона през последните 30 години е видна, затова нашата амбиция е да създадем правилната стратегия, която да позволи на морската столица на България да разгърне своя потенциал и да се превърне в стабилен икономически, образователен и културен център, обобщи Коцев.

Н. Пр. Миклош Борош заяви, че ще съдейства за рекламирането на българското Черноморие в своята страна.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest