Региона

Кметът Благомир Коцев награди двама изявени варненски ученици

Отличията се връчват за постижения в областта на лингвистиката и фотографията

Кметът Благомир Коцев награди двама изявени варненски ученици – Нора Георгиева и Симеон Симеонов. На събитието, което се състоя в Община Варна, присъстваха и заместник-кметовете по социални дейности и по образованието Снежана Апостолова и Павел Попов, представители на Министерството на труда и социалната политика и Регионалният инспекторат по образованието, класните ръководители на децата, учители и съученици.  

Нора Георгиева, ученичка от 12 клас на IЕГ – Варна беше отличена от кмета Коцев за заслугите й като лауреат от Националната олимпиада по немски език и Представител на България на европейски финал на Международните младежки дебати на немски език в Берлин, Германия. 

Симеон Симеонов, ученик в 10 клас на МГ „Д-р Петър Берон“ бе награден за отличието си като бронзов медалист от фотоконкурса „Светът, който носи усмивки“, инициатива на МТСП в партньорство с МОН. За конкурса учениците в България бяха предизвикани от двете министерства да запечатат в кадър това, което ги кара да се усмихват. 

Продължавай, Симо, да ни показваш света такъв, какъвто го виждаш през обектива си! Красив, вълнуващ и цветен – светът, който носи усмивки!, гласи посланието, което кметът Коцев лично посвети на младия фотограф в книга за фотографията.  

Нора и Симеон благодариха на кмета и екипа му, на семействата, близките, съучениците и ръководствата на училищата си за подкрепата и признанието.  

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest