Катя Панева: Законността ще бъде мой пръв приоритет като областен управител

Катя Панева прие официално поста областен управител на област Хасково от Минко Ангелов.

Тя беше назначена вчера от Министерски съвет, като все още не е ясен нейният заместник.

Панева благодари на премиера и Министерски съвет за гласуваното доверие и каза, че приема поста с много голяма отговорност. Тя допълни, че ще бъде отговорна, честна и справедлива. Предстои да се запознае със структурата на администрацията и ръководителите на държавните институции, за да обсъдят заедно как да оптимизират още повече работата си в полза на гражданите.

Областен управител
Катя Панева

Новият областен управител каза, че в кратък срок ще представи своя план за работа. Тя посочи своите лични приоритети, които винаги е следвала. На първо място Катя Панева постави законността и каза, че незаконосъобразните решения на общинските съвети няма да влязат в сила. „Всички кметове в мое лице ще имат областен управител, който ще работи за решаване на проблемите на населените места и за развитието им. Важно е и реализирането на ключови проекти. Ще работя и в крайна сметка за децентрализацията, за да се случи развитието на регионите, това е политика и на „Демократична България“. Надявам се управленският екип на държавата да върви в тази посока“, завърши Катя Панева.

Досегашният областен управител Минко Ангелов й пожела успех и й подари писалка, с която да подписва всички законосъобразни решения и решения в интерес на гражданите на област Хасково.

Ангелов направи кратък отчет на свършеното през последните 8 месеца. Той посочи, че е заварил трудно работеща държавна администрация. „Направихме необходимите кадрови промени, с които да създадем спокойствие на държавните служители и да им дадем възможност да развият своя потенциал и професионални качества. Дадохме възможност на хората да се почувстват свободни, за да участват в промяната“, каза Ангелов. Сред трудностите той отбеляза пожарите, природните бедствия и заразите, с които институциите е трябвало да се справят.

Минко Ангелов посочи, че основният приоритет на служебното правителство е бил организацията и провеждането на изборите. Той отбеляза, че е сведен до минимум контролираният и купен вот, като е бил безкомпромисен с корупцията. Ангелов благодари на своя екип, каза че няма предложение за пост в София и се завръща на работа във фирмата си.

Областен управител
Досегашните заместници Мартин Узунов и Виолета Желева

Pin It on Pinterest