Катерина Хапсали представя сборника „Хора“ в Благоевград

Писателката Катерина Хапсали ще гостува в Благоевград на 9-и септември с най-новата си книга – сборника с разкази „Хора“.


Катерина Хапсали е дългогодишен журналист, признат разказвач, PR и най-продаваният български автор на издателство „Колибри“. Именно с нея тази година, броени дни след гостуването й в Благоевград, ще се открие Фестивалът на българската литература в Брюксел.


Сборникът с разкази „Хора“ излезе в края на пролетта, но вече има запазено място в сърцата на читателите. Само няколко седмици след публикуването й, книгата вече беше откупена за филмиране.


Катерина Хапсали е също така автор на бестселърите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“, а стихосбирката й „През девет планини“ също срещна топъл прием сред публиката.
С романа си „Гръцко кафе“ Хапсали печели престижната награда „Перото“ за 2015 г., както и „Цветето на Хеликон“ за 2016 г.


Този септември маркира силен творчески период за авторката – след различни медийни предизвикателства и проекти през годините, Катерина ще оглави новия сайт „От града“ (www.otgrada.bg), посветен на „историите, които живеем“.


Писателката е родена в Пловдив като „студентско бебе“ по собствените й думи, но прекарва голяма част от детството си в Благоевград, откъдето е и родът й. Любовта й към града ясно личи в бестселъра й „Гръцко кафе“, както и в някои от нашумелите й разкази. 

Срещата с Катерина Хапсали е на 9-и септември (четвъртък), от 19:00 часа, в Градската художествена галерия. 

Pin It on Pinterest