Региона

Кампанията за извозване на ненужни вещи и отпадъци от домакинствата продължава в кварталите Дружба 1, 2 и 3

Кампанията на Община Русе за подпомагане на домакинствата при пролетното почистване продължава и през тази седмица.

Тя ще се проведе в периода 5-7 април (петък, събота и неделя) в кварталите Дружба 1, 2 и 3 и ще позволи на гражданите да освободят домовете си от ненужни вещи и отпадъци. Те могат да бъдат оставяни през трите дни до контейнерите за смет, така че да не се възпрепятства движението на пешеходци и автомобили.

През следващата седмица в периода 12-14 април кампанията ще се проведе в кварталите „Здравец“, „Здравец – Север 1“, „Здравец – Север 2“ и „Здравец Изток“.

Припомняме, че от 3 април стартира и кампания за безплатно извозване на отпадъци, генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете. Контейнерите за строителни отпадъци са разположени на ключови места в районите “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и „Централен“. Призовават се гражданите да използват съдовете по предназначение, като не изхвърлят в тях битови отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма, растителни отпадъци, клони и др.

В останалите дни извън кампанията гражданите могат да извозят със собствен транспорт своите едрогабаритни отпадъци до регионалното депо, като за това не заплащат такса.

Излязло от употреба електрическо оборудване се събира от мобилен екип, а телефонът за заявки е 0800 14 100 от 08:30 до 19:30 ч.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest