Региона

Кампания под надслов „Подай ръка – спаси лапа“ ще се проведе във Варна

Събитието e на 12 май от 10:00 до 16:00 часа на полянката под Пантеона в Морската градина 

Целта е да се насърчи осиновяването на животни от Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар и да се популяризира адекватната грижа за кучетата 

Кампанията „Подай ръка – спаси лапа“ ще се проведе на 12 май от 10:00 до 16:00 часа на полянката под Пантеона в Морската градина. Събитието се провежда за трети път, като тази година мотото е „Осинови порода „любов“. Организатор е Ротаракт клуб – Варна и техни партньорски организации, със съдействието на Община Варна.

Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, да се популяризира адекватната грижа за кучетата, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

По време на събитието ще се проведат кратки беседи за кастрация на кучета, осиновяване и справяне със страха от четириногите.

Треньорът Тодор Ангелов от Dream Dogs Bulgaria ще направи благотворителна групова тренировка. Боряна Димитрова от „Ние с кучето“ ще изнесе беседа „Феноменът непослушното куче“ и „Как да се запознаем с куче?“.

През целия ден ще има атрактивни демонстрации с кучетата и техните стопани. На място срещу дарение ще се правят и кратки консултации със собствениците на домашни любимци. Предвижда се да бъде разположен и щанд с благотворителни картички и други артикули. Желаещите ще могат да си закупят и кафе с кауза.

Събраните по време на събитието средства от дарения ще бъдат използвани от партньорските организации за първоначалните ваксини и 4Д тестове, които ще се правят на кучетата за осиновяване, посочват организаторите.

През целия ден посетителите ще имат възможността да си направят пролетна фотосесия с професионални фотографи и специален цветен декор.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest