Региона

„КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ“ комедия с ЮЛИАН ВЕРГОВ, МОНЮ МОНЕВ, ИВАН РАДОЕВ – 21 май в зала „ЗОРА“

21 МАЙ 2024г. /вторник/ от 19:00 часа
в ЗАЛА „ЗОРА“- гр. СЛИВЕН гостуват

✨ ЮЛИАН ВЕРГОВ  ✨ МОНЮ МОНЕВ  ✨ ИВАН РАДОЕВ с комедията на театър „Българска армия“ София

„КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ“

Автор: Георги Марков
Постановка: Иван Урумов

Сценография и костюми: Нина Пашова
Музика: Дони – Добрин Векилов
**********************************
🎫🎫🎫 БИЛЕТИ: В книжарница „ВИДАР“ до Природо-математическа гимназия „Д. Чинтулов“ – 0887 / 822 881

⏰ Работно време каса: 10:00 – 18:00 часа, събота: 10:00 – 14:00 часа

☎️ РЕЗЕРВАЦИИ на 0887 / 822 881, 0887 / 362 046
ℹ️ 0898 / 293 951
**********************************
🎭🎭🎭 Тази безобидна комедия, обрисуваща една провалена „свалка” на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-тегодини в София, предизвиква много коментари и противоречиви оценки. Някои съвременници на епохата, виждат себе си в образите на героите, за които емблематичните по онова време заведения – кафето на „Кристал”, „Прага”, „Астория” … са не само места за срещи, а и сцена за лична изява пред дамите от градския елит.

Други се припознават в обсъжданите от тях персонажи… В крайна сметка немалка част от „критиката” гръмко протестира срещу публикуването на пиесата. Въпреки това в следващите години „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” се играе в Габрово, както и на сцената на Хасковския театър, където режисьор е Еди Шварц, а ролите се изпълняват от Васил Михайлов, Стефан Германов и Георги Енчев.
Комичният сюжет на „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро.
Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” … Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43 годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите.

Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.
Времетраене : 70 мин

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest