Региона

Журналистът Георги Милков гостува в Бургас

Журналистът Георги Милков гостува в Бургас на 4 октомври с „Истории от ръчни багаж“

На 4 октомври, сряда, своята книга ще представи журналистът и пътешественик Георги Милков. Премиерата на „Истории от ръчния багаж“ ще бъде от 19:00 часа в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино“. Събитието е част от програмата на Порт Прим Арт Фест – фестивалът на изкуствата, който се организира за шести път от Гранд хотел и СПА „Приморец“.  

Книгата е с логото на „Книгомания“ и излиза по повод 50-годишнината на популярния журналист. На нейните 520 страници, освен завладяващи истории, читателите ще открият 380 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Приключенията са разпределени в 11 раздела, като заглавията им са поредно потвърждение на тънкото чувство за хумор на автора – Стоичков, Кадафи, Путин… „Неочаквани срещи с дълго чакани хора“; „Истории за кафе, светена вода и автомобилни неволи“; „Най-близкият ми Изток“; „Шепот от отвъдното“ и т.н.

Роденият във Видин журналист заминава за Либия като специален пратеник на „24 Часа“ още докато следва в Софийския университет. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004). През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров. Освен по работа, Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Само с ръчен багаж. В книгата описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания.  

Светът е голям и приключения дебнат навсякъде. За Георги Милков те са повече от многобройни и кое от кое по-интересни. „Истории от ръчния багаж“ събира част от тях и кани да ги споделите. „Удивително е колко много неща бях домъкнал през годините в ръчния си багаж. И всяко от тях имаше история…“, споделя журналистът и пътешественик. Повече може да научите лично на премиерата в Бургас.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest