Жълт код за силен вятър за утре, 13 октомври

Жълт код за силен вятър е обявен за утре, 13 октомври, за област Габрово. Очаква се юг-югозападен вятър с пориви 18-24 м/с.

Атмосферното налягане ще по-ниско от средното за месеца и до обяд още малко ще се понижи, след обяд ще започне да се повишава.

През нощта от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. След полунощ ще започнат валежи. Ще духа умерен, временно силен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 12° и 17°. Утре облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, преди обяд в Западна и Централна България, а след обяд – предимно в Източна. На места в югоизточните райони ще прегърми. След обяд от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и валежите постепенно ще спрат. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад, в северозападните райони и западната част от Горнотракийската низина ще смени посоката си от северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски на места в Западна България.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, над 1800 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър. След обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 7°.

Pin It on Pinterest