Региона

Изложбата „Следи от изчезване“ показва следи на изчезващите животни в българските планини

Пътуващата изложба „Следи от изчезване“ представя реалистични отливки на отпечатъци от стъпки на изчезващи животни и ще гостува в Бургас до 29-ти май

Кампанията „Следи от изчезване“, която цели да отрази гласовете на изчезващите животни в българските планини, продължава пътя си в град Бургас и може да бъде посетена в културен център „Морско казино“ в периода 21-ви до 29-ти май от 10:00 до 18:00 ч.а входът е напълно безплатен. До момента изложбата е посетена от над 1100 души в градовете София и Пловдив. Уникалната изложба, представя реалистични отливки на отпечатъци от стъпки на изчезващи животни, старателно изработени от био материали и пресъздаващи напълно естествените им местообитания.

Все повече видове като зубъра, дивите коне и вълците са на прага на изчезването си, а страниците на Червената книга на България бавно, но сигурно се увеличават. Част от причините за загубата на биоразнообразието на родните планини се крие в бързо развиващата се инфраструктура, която нарушава естествените природни процеси и вреди на натуралните хабитати на горските обитатели. Историята ни дава не малкопримери за това как само в рамките на сто години животинските видове могат да бъдат доведени до ръба на изчезването.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest