Региона

Изложба живопис от фонда на ХГ „Атанас Шаренков“ под надслов „С поглед към съвремието“ бе открита в Хасково

Експозицията е реализирана по проект „Културно разнообразие в Хасково“.

Той е  разработен в съответствие с провежданите политики на Община Хасково за подобряване на условията и качеството на представяне на богатото културно наследство на територията на общината. Проект „Културно разнообразие в Хасково“ се осъществява с финансовата подкрепа на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на ФМ на ЕИП 2014-2021 г.

Дейността по проекта включва организиране на нови изложби и представяне на културното наследство на Хасково и общината. В галерия „Атанас Шаренков“ вече са монтирани нови системи за окачване на картини. Изградено е и картинно депо, където да се съхраняват експонатите от богатия фонд на галерията. От днес до 28 април ценителите на изкуството могат да видят експозиция от реставрирани и непоказвани до сега картини от фонда културната институция. Изработена е и 360 градусова разходка в галерията, публикувана на сайта https://galleryhaskovo.com/virtualna-razhodka-galeria-atanas-sharenkov/

На експозицията бяха представени и подарени на посетителите пъзели с картини от фонда на галерията. Целта е да предизвикваме интереса на публиката и най-вече на младите хора към изобразителното изкуство, коментира директорът на галерията Татяна Форева. Проектът „Културно разнообразие в Хасково“ се реализира от Община Хасково в партньорство с Художествена галерия „Атанас Шаренков“ – Хасково, НЧ „Отец Паисий – 1925“, с. Войводово, Община Хасково и  Норд Консълтинг (North Consulting Ehf), Исландия. Основната цел е да се стимулира креативната социална промяна и прилагането на предприемачески подход в управлението и достъпа до културно наследство на територията на Община Хасково.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest