Региона

Изграждат нова спортна зала в Казанлък

Членовете на комисията сформирана със Заповед  на кмета, постигнаха пълно единодушие по визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък.

На поредното  обсъждане на проекта присъства и кметът Галина Стоянова.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията на колодрум, спортни  зали и пространства за различни видове спорт, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. 

Залата ще е изключителна не само заради красивата си визия, но и заради удобствата, които ще предлага. Параметрите на колоездачната писта ще бъдат съгласувани с експерти притежаващи лиценз за проектиране и изменение на писти за колоездене. 

“Ако започнем отначало с компромиси, ще завършим с компромиси. За мен, лично, трябва да се изгради нещо ново, красиво и устойчиво, каза председателят на колоездачен клуб “Лястовица” Смаил Алимов. Той съобщи и добрата новина, че двама казанлъшки колоездачи – Кевин Хаджиев и Станислав Узунчев, са включени в Националния отбор по колоездене на България.

Мнение и становище споделиха и присъстващите архитекти-главният архитект на Община Казанлък -Иван Кирчев, бившият главен архитект Николай Николов, архитект Петя Георгиева, архитект Христо Инджов и проектантите архитект Иван Киряков и Петър Киряков.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest