Избраха читател на годината в РБ „Априлов – Палаузов”

Отличията „Читател на годината” в една от най-старите български библиотеки се връчват традиционно в началото на новата година и имат за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици.

 Определят се на база на безпристрастна актуална статистика чрез автоматизираната система за заемане на литература за дома в библиотеката.

Въпреки пандемията от COVID-19 и временното затваряне за потребители, за пети път екипът на Габровската библиотека отличава своите най-верни читатели. Първото място с най-много заети книги е  за Иван Димитров с 289 заглавия, следват го Пламен Илчев със 196 и Павлина Илиева със 162 книги.

Тринадесетгодишният Йордан Коларов от ОУ „Ран Босилек” е на първо място сред читателите до 14 години със 147 заети книги, на второто място е Преслава Цонева, 13 г. от СУ „Райчо Каролев“, със 115 и на трето – десетгодишният Никола Великов от  ОУ ”Св.св. Кирил и Методий” със 105 книги.

Читателите на годината получиха грамота, безплатна карта за една година и книги. Наградите бяха връчени при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

Pin It on Pinterest