Иво Пазарджиев беше част от организираните през почивните дни празници на кварталите

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше част от организираните през почивните дни в Русе празници на кварталите.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-кметът Златомира Стефанова, началникът на РУО – Русе и общински съветник Росица Георгиева и общинският съветник Станимир Станчев също бяха сред присъстващите официалните лица. 

През 2020 година Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“ слагат начало на нещо ново и различно за нашия град, а именно инициативите „Празник на квартала“, които ще се превърнат в традиция през следващите години. Подкрепа на събитието оказват от Парти център „Веселяци“ и домакините през изминалите два дни – Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий – 1924“ на 10 октомври и ОУ „Никола Обретенов“ на 11 октомври.

А целта – жителите от всеки квартал на Русе да бъдат приобщени към мрежата от културни събития в града, защото културата е тази, която може да бъде символ на обединение и вдъхновение едновременно.

Началото на Празника беше поставено в кв. „Чародейка“, в двора на ОУ „Никола Обретенов“. 

Присъстващите имаха възможност да се включат в различни игри и да спечелят атрактивни награди.

Забавления имаше за всички възрасти, сред които семейни игри, рисуване по асфалт, боди арт, музика и много танци. Спайдърмен беше сред една от големите изненади в програмата на организаторите, а за финал – звездата, изгряла от Русе, а вече и утвърдена певица – Дивна – поднесе голяма доза настроение сред малки и големи.

В неделния 11 октомври Празникът се премести в кв. „Средна кула“ и по-точно – в двора на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“.

Там към програмата от предишния ден се присъединиха талантливите самодейни състави към читалището, които изнесоха концерт „Под ритъма на Дунав“.

Кметският наместник Божидар Йотов посрещна официалните гости и имаше удоволствието да им покаже една от атракциите на изложбата с най-хубавите плодове и зеленчуци, които домашните градини на „Средна кула“ са родили, а именно огромна тиква.

Вечерта завърши с поп певицата Маги Джанаварова, която изпя едни от любимите песни на поколения българи.

И двете събития, част от инициативите „Празник на квартала“ се проведоха при вход свободен и стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest