Региона

Италиански клуб покани футболен талант от Бургас – ученик в СУ „Юрий Гагарин“

Футболен талант от Бургас е поканен на проби в Примаверата на елитния италиански клуб „Салернитана“.
Иван Анастасов, който още не е навършил 16 години, ще замине в близките дни за Ботуша по покана на мениджъра с опит в откриването на бъдещи звезди Антъни Раво.
Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ „Юрий Гагарин“, където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев. Футболната кариера на снажния бранител започва в „Нефтохимик“. През изминалия сезон от клуба майка предоставят възможността на младока да тренира с мъжкия отбор, макар и ненавършил 16 години.
186-сантиметровият десен краен защитник има престой и в школата на „Лудогорец“, където стига до спечелване на шампионската титла в своята възраст.
„Иван е изключително талантливо момче, рожба на бургаската школа. Притежава качества, които съм убеден, че ще демонстрира още по време на тестовете през този месец в Италия и ще продължи кариерата си в отбор в една от водещите световни футболни сили“, така треньорът Георги Терзиев оцени своя възпитаник.
„Иван Анастасов е поредният футболен талант, забелязан от отбори от чужбина още на ранна възраст. Нека да е здрав, да се опази от контузии и да ни радва с изявите си на футболния терен. Гордеем се с нашия възпитаник“, заяви директорът на Спортното училище „Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest