ИНТЕРЕСНИ ИЗЛОЖБИ, ТЕАТРАЛНИ И МУЗИКАЛНИ СПЕКТАКЛИ ОЧАКВАТ БУРГАЗЛИИ ПРЕЗ ЯНУАРИ

Интересни предложения за изложби, театрални постановки и музикални спектакли са включени в културната програмата на Бургас през януари. Всички събития се организират и провеждат според разпоредбите на Министерството на здравеопазването и при спазване на всички мерки за безопасност.

До края на месеца в Природонаучния музей от 09.00 до 17.00 часа може да бъде разгледана експозицията „Оживялата изложба“, а в Археологическия музей – „Археологически открития в Бургас през 2020 г. Тракийското светилище в кв. „Изгрев“ и проучванията при н. „Чироза“ в кв. „Крайморие.“

Във фоайетата на Културен дом на НХК са подредени изложбите „Бургазлии завинаги“, „Градска скулптура“ и творби на участници от Фестивала на младите в изкуството.

В ЕЦ „Флора“ са изложени експозициите „70 години от рождението на Емил Чакъров“, „Копнеж по Италия“ и фото спомени – макети от Пясъчния фестивал.

В КЦ „Морско казино“ е подредена изложбата „Попарт портрети на бургаски културни дейци“, маслена живопис на Радка Караиванова и „Smiling street portraits“.

В НХК ще бъдат представени и няколко интересни музикални и танцови събития – спектакълът „Червената шапчица“ на 15 януари, концерта „Във вихъра на любовта“ и комедийните спектакли „Баща ми се казва Мария“ и „Смешно отделение“.

Специално внимание заслужава и програмата на Държавен куклен театър- Бургас. На 16 януари е представлението „Принцесата и свинарят“, на 17 януари „Трите прасенца“, на 23 януари „Магьосникът от ОЗ“, на 24 януари „Рибарят и златната рибка“, на 30 януари „Принцеса Квак“ и на 31 януари „Полицаят Артър и неговия кон Хари“.

Ценителите на театралното изкуство могат да се насладят на 4 интригуващи заглавия в Драматичен театър „Адриана Будевска“ през януари. На 20 януари е постановката „Животът е вкусен“, на 21 януари е „Последният янки“, на 27 януари „Умопомрачение“ и на 28 януари „Свекърва“.

Невероятният актьор, режисьор и драматург Камен Донев ще „изнесе“ пред публика своята „Лекция N1“ в спортна зала „Младост“ на 27 януари от 19.00 часа

Pin It on Pinterest