Региона

Инж. Зюмбилев: „Любовта към хляба и земята са основите на живота.“

Областният управител на Пловдив присъства на националното откриване на жътвената кампания 2024 на 11 юни 2024 г. в село Златитрап, организирана от Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Събитието е част от европейската инициатива „Хляб на мира“, която обединява 12 държави от Централна и Източна Европа.

Началото на жътвата е дългоочаквано събитие, част от националната идентичност на българина. Отбелязването на този ден символизира уважението към хляба и труда на земеделците.

„С Бог напред! Успех на жътвена кампания 2024г. Любовта към Хляба и земята са основните на живота. Нека има мир, хляб и любов към ближния.“ – пожела областният 

управител инж. Илия Зюмбилев

„Жътвата е не само време за усилена работа, но и период на единение и сплотеност. Традициите и обичаите, свързани с жътвата, се предават от поколение на поколение, като съхраняват паметта и мъдростта на предците. Този празник е израз на почит към земята, която ни храни, и на признание към усилията на тези, които я обработват с любов и отдаденост.“ – добави още инж. Зюмбилев.

Тазгодишното мото на събитието е „Да са златни житата в полето, да е едро в класа зрънцето!“ като сред официалните гости на събитието бяха и Георги Тахов, министър на земеделието и храните, Павел Михайлов, кмет на община Родопи, Светослава Томова, кмет на село Златитрап, Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет, доц. д-р Боряна Иванова, ректор на Аграрен университет – Пловдив, отец Ерм от Пловдивската митрополия и други.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest